introductie

Introductie van een professionele druktemaker

Minddump is een sectie waar ik wat meer vertel over dat wat me bezig houdt. Dus als ik dan toch een boekje open doe en je meeneem in mijn gedachten is het handig om te weten vanuit welke achtergrond ik dat doe.

Natuurlijk kun je gewoon mijn linkedin pagina bekijken en vrienden met me worden (althans, ik word alleen vrienden met mensen die ik daadwerkelijk live of digitaal gesproken heb. Ik zal je niet lastig vallen met een compleet CV, maar ik zal op basis van enkele zaken die me bezig houden je een beetje meenemen.

Vier dagen in de week werk ik voor Stichting Humanitas DMH, waarbij DMH staat voor Dienstverlening aan Mensen met een Hulpvraag. Een landelijke zorgaanbieder in de gehandicaptenzorg. Als accountmanager zorg ik er voor dat we gecontracteerd zijn bij de zorgfinanciers en dat we de verbinding houden. Zie het als de afdeling sales, maar dan in de zorg. Ik hou me dus bezig met vraagstukken zoals het betaalbaar houden van de zorg (WMO, WLZ, zorgverzekeringswet) en praat op strategisch niveau met alle stakeholders.

Bij Humanitas DMH ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met het humanisme. Ik ben zelf christelijk (Nederlands Hervormd) opgevoed, maar gaandeweg heb ik steeds meer moeite met het instituut kerk. Is er een god? Ik denk dat ik er pas achter kom als ik het loodje leg, maar genoeg stof om over na te denken. Begint een beter leven en een betere wereld bij jezelf: zeker! 

Grappig is dat als ik het kieskompas invul, of de stemwijzer ik de afgelopen jaren een grote ruk naar links heb gemaakt en dat terwijl ik ooit verkiesbaar was voor de VVD.

Podcast die me beïnvloeden zijn:

Twee dagen in de week werk ik bij de Koninklijke Luchtmacht als reservist. Ik ben daar stafofficier binnen het opleidings- en trainingsdomein van de reservisten.

Hoe vaak vlieg je dan?“, wordt er weleens gevraagd. Dat antwoord is helaas zelfden tot nooit. Want om echt airpower te kunnen leveren heb je niet alleen piloten nodig, maar ook technici, bewakers, bedrijfskundigen, personeelsfunctionarissen etc. 

Een reservist is per definitie betrokken en voelt zich verantwoordelijk voor de veiligheid van Nederland. Ik ben ook nog eens politiek geïnteresseerd, dus blijf scherp op het nieuws. Podcast die ik luister zijn:

Op een gegeven moment wordt je een beroepsidioot, althans ik dus. Als GTD trainer ben ik dagelijks bezig met lijstjes, doelen, checken of mijn focus nog goed is, dicht op de bal en soms juist even de bal buiten het veld geschopt.

De wereld staat niet stil en sinds ik als kind samen met mijn broers een commodore Vic-20 kreeg, vraag ik me altijd al af: wanneer gaat die computer mijn leven nu makkelijker maken, want het wordt telkens alleen maar moeilijker. Ik heb toen al besloten dat het waarschijnlijk aan mij ligt. Ik heb de kennis of de juiste hard- of software niet om het vóór me te laten werken. Daarom kijk ik veel video’s en lees ik boeken om bij te blijven.

Ik luister geen podcasts over GTD, omdat ik hier nog geen kwalitatief goede voor heb gevonden (ik ben nogal veeleisend, sorry).

Een goede partner is fan van zijn of haar geliefde. Ik snap er soms weinig van, maar eerlijk is eerlijk, mijn partner, Corine, beïnvloed mij dagelijks. Zij is natuurgeneeskundige voor dieren en eigenlijk altijd in opleiding. Als echte beta zit ik helemaal niet bij mijn gevoel, ben ik ook niet opgevoed dat een olie of een kruid beter is dan een paracetamol, dus ik word keurig bijgeschoold door Corine in de logica en wetenschap van de natuurgeneeskunde.

Website die iedereen moet bezoeken: www.dierkruidkracht.nl

Al mijn hele volwassen leven ben ik een zoektocht aan het maken, om zaken te duiden. Ik ben ervaringsdeskundige als het gaat om jezelf echt tegen kunnen komen. Op diverse momenten heb ik mensen om me heen gezocht die me konden begeleiden/sturen op een traject van die reis. Zo heb ik de post-HBO meesterlijk coachen gevolgd, maar heb ik ook begeleiding gehad en ben ik als 40 plusser er achter gekomen hoe mijn hersenen “gewired” zijn.

Mijn interesse ligt dat ook bij onderwerpen zoals trauma verwerking, opstellingen, ontspanning versus inspanning, ADHD, depressie, schuld, schaamte etc. 

Momenteel ben ik een reis aan het maken met iemand die zich bedreven heeft in de existentiële vraagstukken. Dat houdt naast een enkel gesprek, vooral onderzoek in. Ik wil in mijn blog/minddumps mijn bevindingen delen.

1 gedachte over “introductie”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.