Je (beveiligde) werkagenda delen thuis

Voor collega’s bij defensie, maar ook bij grote corporate (vaak beursgenoteerde) bedrijven, is e-mail, agenda, notities en takenlijstjes allemaal dichtgetimmerd. En terecht. Maar… zou het niet makkelijk zijn, dat jouw partner kan zien in jullie gezamelijke/privé agenda hoe laat je klaar bent? (Voor velen is het antwoord “nee”, maar het is één van de meest gestelde vragen tijdens de GTD trainingen binnen defensie.

De oplossing is simpel:

IFTTT-07

Zoals in andere blog posts geschreven is dit een dienst, waarbij je bepaalde triggers (als de GPS sensor in mijn mobiel vaststelt dat ik binnen 5km van huis ben…) bepaalde acties gestart kunnen worden (…dan wil ik dat de kachel op 20 graden wordt ingesteld).

Dat gebeurd op basis van services (diensten) die aan elkaar gekoppeld worden. Als je de IFTTT installeerd op jouw (zakelijke, dichtgetimmerde) telefoon, kun je daarna een regel maken:

  1. Als er een nieuw agendaitem is in mijn iOS agenda,
  2. Dan wil ik dat er een nieuw agendaitem wordt gemaakt in mijn (bijvoorbeeld) Google agenda.

Niet ingewikkeld, je klikt de diensten aan, vult de gegevens in en voila.

NB Houdt er wel rekening mee, dat je niet buiten de kaders van het beveiligingbeleid van jouw organizatie loopt. Het zou zonde zijn als je jouw baan verliest, omdat je dan met jouw partner kan delen dat je een vergadering hebt, maar dat dit met een leverancier is, waarmee de beurswaarde van het bedrijf direct naar beneden keldert (of in het geval van defensie: dat je een strafbaar feit pleegt door informatie te delen). Je kunt dit doen door bijvoorbeeld niet de teksten over te nemen, maar in de titel als vast onderwerp zetten: Afspraak werk {naam}, zodat het in de gezamelijke agenda duidelijk is dat er wat is, zonder details te delen.

Experimenteer lekker, soms werkt het niet en moet je verversen, neem even de tijd en rommel wat aan!

Hulp nodig? Reageer dan onder deze pagina.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.