1.1 Introductie van de cursus en het doel ervan

sticky notes on board

Leerdoelen van deze cursus

De belangrijkste leerdoelen van de gehele cursus zijn:

  1. Identificatie van de belangrijkste bronnen van stress bij thuiswerken en het begrijpen van de fysieke en psychologische effecten van stress op het lichaam en de geest.
  2. Het aanleren van effectieve strategieën voor het verminderen van stress bij thuiswerken, zoals mindfulness en ademhalingsoefeningen, ontspanningstechnieken, timemanagement, het creëren van een ergonomische werkplek, het verminderen van digitale afleidingen en communicatie met collega’s en het omgaan met conflicten.
  3. Begrip van de relatie tussen voeding, lichaamsbeweging en stress, en het aanleren van gezonde eet- en bewegingsgewoonten tijdens het thuiswerken.
  4. Het creëren van een gezonde werkcultuur door het begrijpen van de rol van werkgevers en leidinggevenden in het verminderen van stress bij thuiswerken, en door het aanleren van strategieën voor het bewaken van werk-privé balans en het omgaan met stressoren in de werkomgeving.
  5. Het ontwikkelen van zelfbewustzijn en zelfzorgvaardigheden om op lange termijn stress te verminderen en gezond te blijven tijdens het thuiswerken.

Het uiteindelijke doel van de cursus is om studenten te helpen hun stress te verminderen en gezonder en productiever te blijven tijdens het thuiswerken, en hen te voorzien van praktische tools en strategieën om hun welzijn op lange termijn te verbeteren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.